50+ MCQ GK On Covid-19 For All Competitive Exam || GK Questions on Covid-19 PDF

Hello friends, welcome to General knowledge Plus. In this blog post, we will discuss interesting 50+ MCQ GK Questions on Covid-19 for all competitive Examinations. These multiple objective questions and answers about Covid-19 help all students enrich their General Knowledge.

Current affairs are very important in competitive job tests. So that is why I discuss the most important GK questions (Quiz) about Covid-19 which help all aspirants in upcoming exams 2022.

Covid-19 is a household name in the world. Because the world has never witnessed such a big epidemic like Covid-19 before. We may not have understood the meaning of the word Lockdownif this epidemic had not come to this world. However, we have finally been able to make the world Corona Virus free.

GK On Covid-19 For All Competitive Exam

Q.1. Reliance open a Hospital dedicated to Covid-19 in which city ?

  • A. Mumbai
  • B. Pathankot
  • C. New Delhi
  • D. Kanpur

Answer : A.

Q. 2. Tokyo Olympics has been cancelled for how many years because of Covid-19 ?

  • A. 2 Year
  • B. 3 Year
  • C. 4 Year
  • D. 1 Year

Answer : D.

Q. 3. Who has been choose in Awareness champagning run by WHO against Covid-19 ?

  • A. Virat kohli
  • B. Sunil Chhetri
  • C. MS Dhoni
  • D. Sania nehwal

Answer : B

Q. 4. Finance Minister Nirmala Sitharaman has announced the relief package of how many lakh crores for migrant laborer’s and poor people ?

  • A. 1.7 lakh crore
  • B. 1.5 lakh crore
  • C. 2.4 lakh crore
  • D. 2.9 lakh crore

Answer : A.

Q. 5. Who declared that the whole world has entered into Economic recession because of Covid-19 ?

  • A. WHO
  • B. UNICEF
  • C. ADB
  • D. IMF

Answer : D.

Q. 6. Who Started operation ” Namasty ” in order to tackle with Covid-19 ?

  • A. Indian Army
  • B. Indian Air force
  • C. Indian Navy
  • D. Indian Coastguard

Answer : A.

Q. 7. Abott laboratories who have launched a 5 minutes testing kit for Coronavirus belongs to which country ?

  • A. Japan
  • B. China
  • C. America
  • D. USA

Answer : C.

Q. 8. Which State Chief minister lunched ” Self Declaration “ Covid-19 app ?

  • A. Nagaland
  • B. Punjab
  • C. Rajasthan
  • D. Madhya Pradesh

Answer : A.

Q. 9. Which app is lunched by Indian government in order to track the location of Corona infected people ?

  • A. Corona track
  • B. Corona location
  • C. Corona Kavach
  • D. Corona Stop

Answer : C.

Q. 10. Which country’s PM was infected with Coronavirus ?

  • A. France
  • B. Iran
  • C. Britain
  • D. America

Answer : C.

Leave a Comment